Coinbaas
Home » Airdrops » Coinbaas interviewt Airdropalert founders

Coinbaas interviewt Airdropalert founders

Op wereldreis zijn Morten Christensen & Yasemin Yigittop de website AirdropAlert.com gestart. Hoe kwamen ze op het idee en waarom zijn ze ermee aan de slag gegaan? Een interview met founder Morten om jullie vragen te beantwoorden:

Waarom zijn jullie AirdropAlert gestart?

Elke cent telt als je op wereldreis bent. In de lente van 2017 hoorde we voor het eerst van de Byteball airdrop voor Bitcoin holders. Aangezien we beide wat Bitcoins hadden was dit een leuke cash injectie voor ons reis budget. Na wat research kwamen we erachter dat we al een paar Byteball airdrops gemist hadden. We krapte onzelf achter de oren en doken wat dieper in het concept van airdrops. Er was in die tijd helemaal geen informatie te vinden over airdrops, terwijl er al best een aantal hadden plaats gevonden.  Onder andere van bekende coins als Decred, Stellar Lumens en NEM.

Er was vraag naar een platform hiervoor, zowel van de crypto enthusiasteling en van de blockchain projecten die airdrops uitdelen. We belde een vriend die developer is en legde het idee uit ,vanaf dat moment ging het balletje snel rollen.

 

Hoeveel airdrops zijn er eigenlijk?

Er is op dit moment een overload aan airdrops. De marketing mogelijkheden van ICO’s worden beperkt door regulaties. Facebook, Twitter & Google hebben de mogelijkheid voor crypto advertenties verwijderd en de ICO’s zijn hevig opzoek naar andere mogelijkheden van marketing. Airdrops past perfect in dat straatje, ze krijgen een gigantische exposure in een korte tijd doormiddel van gratis tokens weg te geven. Het is momenteel een trend dat je bij airdrops een aantal social channels van de ICO moet joinen om recht te hebben op de tokens. De kracht van social media word steeds belangrijker als marketing methodes beperkt worden.

We hebben binnen 1 jaar meer de 1300 airdrops gelist op AirdropAlert. We hebben nog veel meer geweigerd voor listing. We listen alleen airdrops van legit projecten , bij twijfel listen we het niet.

 

Is er geld te verdienen met airdrops joinen?

Jazeker, er zijn tal van airdrops die meer dan duizend dollar waard zijn geworden kort na release ervan. Sommige hebben echt onvoorstelbare waardes behaald. De meeste shocking airdrop is de Minereum airdrop. Deze vond plaatst in April 2017. Er waren in totaal 4268 deelnemers en elke deelnemer ontving 32.000 MNE tokens. De piek waarde van de airdrop was $ 448,000.000! Omgerekend naar Euro’s bijna 4 ton!

Je moet een beetje geluk hebben bij airdrops. Vaak zie je in een stijgende markt dat airdrops ineens onverwachte waardes bereiken. In een dalende markt veel airdrops verzamelen en wachten op de ommekeer is een goede strategie.

 

Wat zijn volgens jullie de beste airdrops?

Voor een gebruiker zijn de beste airdrops degene die de hoogste waardes bereiken. Zelf vind ik de beste airdrops van projecten die al ver in ontwikkeling zijn en al te verhandelen. Vorige maand hebben we de BRD airdrop gehost. BRD was al een paar maanden voorbij hun succesvolle ICO (resultaat: 31 Million USD). Ze waren volop in ontwikkeling van hun crypto wallet applicatie en stonden op het punt ERC20 tokens toe te voegen. Dit was voor BRD een perfect moment voor een airdrop van BRD tokens voor nieuwe gebruikers van hun applicatie.  Uiteindelijk hebben 45.000 mensen meegedaan en allemaal ongeveer 25$ in BRD tokens in hun wallet ontvangen. Een win-win situatie voor BRD en de airdrop hunter.

 

Waar moet een gebruiker voor oppassen?

In crypto zijn er veel gebruikers die nog niet helemaal bekend zijn met veiligheid van hun coins. Een beetje vergelijkbaar als veel mensen “password” ook daadwerkelijk als password gebruiken. Hier springen scammers natuurlijk makkelijk op in. Een aantal veiligheidtips voor beginners in crypto;

  • Geef nooit je private key weg
  • Gebruik 2FA op al je accounts
  • Wees voorzichtig met wallets downloaden van kleinere projecten, gebruik een virtual machine
  • Klik nooit op links die doorverwijzen naar wallets als Myetherwallet e.a
  • Gebruik unieke passwoorden bij verschillende accounts
  • Betaal nooit crypto om een airdrop te ontvangen

 

Hoe gaan airdrops zich ontwikkelen?

In de zomer van 2017 zagen we vooral airdrops van kleinere projecten die geen ICO deden, maar alleen een airdrop. Zo ontstonden er vele varianten van de grotere coins, zoals Ethereum Blue, eBTC en Ripple Gold. Momenteel zien we airdrops vooral gebruikt worden als marketing voor ICO’s. We verwachten dat we deze trend nog een hele tijd gaan zien en we denken dat we ook meer airdrops zien van projecten die al voorbij ICO zijn maar meer users zoeken, zoals de BRD airdrop. Het klinkt als een nieuw concept, maar ik vind het vrij vergelijkbaar met Uber die gratis ritjes weggeeft voor nieuwe gebruikers.

 

 

Waar zie je AirdropAlert in de toekomst?

We denken dat het concept van airdrops de massa nog niet heeft bereikt.  Cryptocurrency is nog niet eens bekend bij de meeste mensen, laat staan het concept van airdrops. We zien steeds meer grote nieuws bronnen over airdrops schrijven, zoals Bloomberg en CNBC. We denken dat met de groei en acceptatie van crypto currency het concept van Airdrops zal meegroeien. We hopen daar de vruchten van te plukken in de toekomst.

 

Hebben jullie nog andere ideeën naast AirdropAlert?

Naast AirdropAlert hebben we een 2e website BountiesAlert voor het promoten van Bounties. Een bounty is een taak die je uitvoert om vervolgens een beloning in tokens te krijgen. Vaak zijn bounties een uitgebreide versie van airdrops. Je kan bijvoorbeeld denken aan een whitepaper vertalen, een blog schrijven of een YouTube video maken over een ICO om vervolgens betaald te worden in hun tokens. Airdrops zijn wat snellere taken en bedoeld om meer gebruikers aan te trekken.  Een bounty vereist vaak meer betrokkenheid en kennis van het project om deel te nemen.

Founders Morten  & Yasemin op wereldreis tijdens het starten van AirdropAlert.com

 

 

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!

PARTNER

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.