Coinbaas
Home » Nieuws » Atomic swap

Atomic swap

De laatste tijd horen we erg veel over het fenomeen Atomic swap. Tijd om het dus maar is even onder de loep te nemen. Wat is een atomic swap?

 

Atomic swap of ook wel cross chain swap heeft de laatste maanden erg veel aandacht gekregen. Bij een zogeheten swap wordt er een veilige peer to peer verbinding opgebouwd waarna omwissel of ruil transacties tussen twee verschillende Cryptovaluta’s mogelijk zijn. In september 2017 is er een succesvolle swap gemaakt op het Litecoin netwerk. Naast Litecoin zijn er verschillende coins en concepten die zich bezig houden met Atomic swap dit zijn bijvoorbeeld Vertcoin en Komodo (KMD).

Een atomic swap bestaat sinds september 2017 en is daarna veel in de spotlichten geweest. Grote coins beweren ermee bezig te zijn en hopen aankomend jaar dit technisch model te implementeren in de blockchain van bepaalde coins. Dit wordt aantrekkelijk gemaakt voor investeerders.

In principe is een Atomic swap een digitale handtekening en kan dit er voor zorgen dat er coins nog veiliger en beter kunnen functioneren. Dit trekt vele nieuwe investeerders aan en voor die reden is het aantrekkelijk om in dit soort coins te investeren.

Hoe werkt het?

atomic-swap-infographic-blockchain-money-

 

Dit effect van de atomic swap verwijst naar een digitaal ruilcontract waarbij een transactie direct wordt uitgevoerd met behulp van digitale handtekeningen. Het ruil contract wordt op een veilige manier geprogrammeerd. Het ruilcontract zal door beiden partijen moeten worden nageleefd. Op het moment dat dit niet het geval is, zal het contract automatisch worden beëindigd en worden de coins teruggestort.

 

 

Join onze groepen op Telegram voor updates, analyses en speculaties!

24/7 Marktupdates kanaal

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
                    24/7 update channel!

 

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
24/7 groepsgesprek. Geen gezeik allemaal rijk groep!

MUST HAVE EXCHANGE

Top exchange met veel aanbod en goed volume

10% EXTRA CRYPTO (VANAF 100$)

coinbase_coins_kopen

Digital Ocean $10 GRATIS aan VPS!

digitalocean-vps-masternode

KOPEN MET iDEAL

cryptotech-investments-partner

BESTE ALTCOIN EXCHANGE

binance_exchange_goed

Vertalen/Translate

MUST HAVE EXCHANGE

UPCOMING COIN/TOKEN EXCHANGE

Kucoin_logo_exchange_airdrops

KOPEN MET iDEAL

HIGHEST VOLUME EXCHANGE

Binance_cryptocurrency_exchange_foto_coinbaas