Coinbaas
satoshi-namamoto-bitcoin
Home » Nieuws & Artikelen – Cryptocurrency » De Bitcoinpaus: Satoshi Nakamoto

De Bitcoinpaus: Satoshi Nakamoto

Het woord Satoshi is een algemeen begrip in de crypto wereld en weerspiegelt de kleinste rekeneenheid van Bitcoin. Een Satoshi staat gelijk aan 0.0000001 BTC. De naam Satoshi stamt af van de mysterieuze bedenker van de Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

In 2008 ontstond voor het eerst het idee voor een gedecentraliseerde online valuta. Dit idee werd gepubliceerd in een whitepaper door Satoshi Nakamoto.

 

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Lees hier de originele whitepaper: bitcoin – Satoshi nakamoto

Wie of wat er schuilgaat achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto is onbekend. Sommige crypto kenners denken zelfs dat het om meerdere personen gaat, omdat de bitcoin software zo slim in elkaar zit. Het is bijna onwaarschijnlijk dat één iemand dit heeft bedacht. Nakamoto was de eerste die het Double-spending probleem oploste waardoor het versturen van elektronisch geld zonder een centrale autoriteit mogelijk werd. Double-spending betekend: Het dubbel uitgeven van een bepaalde digitale valuta.

Wat we wel weten is dat Nakamoto tot en met december 2010 actief betrokken is bij de ontwikkeling van de cryptomunt.

In die tijd heeft hij wel duizenden Bitcoins gemined. Uit een gedetailleerde analyse van de blockchain blijkt dat het om zo’n 980.000 bitcoins gaat. Het merendeel daarvan staat al jaren geparkeerd op dezelfde ‘rekening’  –  alleen Satoshi zelf kan erbij. Het eerste blockreward van 50 Bitcoins is te vinden op de Blockchain wallet: 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

Wie Satoshi Nakamoto ook is, het feit dat de uitvinder van de Bitcoin onbekend is, heeft misschien wel een reden. Het idee achter de cryptomunt is door en door democratisch. Niet een bank beheert het geld, maar een openbaar, decentraal netwerk van computers.

Als de identiteit van de bedenker bekend zou zijn, zou de hele cryptogemeenschap naar hem of haar kijken voor wijze woorden. Zonder bitcoinkoning moeten de programmeurs die sleutelen aan de software en de miners die de transacties verifiëren, er onderling uitkomen.

De naam Satoshi Nakamoto is niet zelf verzonnen. Volgens conspiracy theorieën, komt het voort uit de eerste letters van vier grote Japanse merken namelijk:

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!

PARTNER

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.