Coinbaas
Home » Bollinger Bands

Bollinger Bands

Bollinger Bands

Bollinger Bands (BB) is een chart indicator die gebruikt wordt om de markt zijn volatiliteit te meten. Makkelijk gezegd vertellen ze of de markt stil en vlak is, of dat de markt volatiel is. De banden worden strakker als de markt ‘stil’ is, zodra de markt gaat bewegen worden de banden wijd.

Bollinger Bands

Het idee van de Bollinger Bands is dat de prijs geneigd is om terug te zakken of stijgen tot het middelste van de bands. Onderstaande chart laat zien wat hiermee bedoelt wordt.

Price bounces back towards the middle of the Bollinger Bands

Hierboven is een classic Bollinger Bounce te zien, de reden hierachter is dat de BB dienen als dynamische support en resistance levels. Hoe hoger het timeframe is waarop je chart, hoe sterker de BB zijn. Veel traders gebruiken deze bounces in een ranging markt waarbij er geen duidelijke trend is. Maar wat gebeurt er als de BB gaan squeezen?  Hierbij gaan de BB steeds verder naar elkaar bewegen, totdat er een breakout komt. Als de candles boven de bovenste band gaan vormen, gaat de trend vaak omhoog, als de candles onder de onderste band gaan vormen, gaat de trend vaak omlaag.

Bollinger Band Squeeze Expands

Setups zoals deze zullen heus niet elke dag gebeuren, maar als je op de 15-1h charts kijkt zal je er een aantal kunnen vinden per week. Er zijn veel verschillende dingen die je kan doen met de BB, maar dit waren de meest gebruikte strategieën ermee.

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!