Coinbaas
Home » Crypto Uitleg » (Bit)coins omzetten naar cash

(Bit)coins omzetten naar cash

Wij leggen hieronder de opties uit hoe je bitcoin/cryptocurrency en andere crypto valuta kan verkopen.

Optie 1 – Bitvavo

 

 

 

 

Je kan op BITVAVO zowel de overgebleven euro tegoeden als digitale valuta opnemen. Het overmaken van euro tegoeden naar je bankrekening duurt 1 tot 5 werkdagen.

 

Hoe pak je het aan?

Stap 1: Je hebt op jouw Binance account verschillende altcoins staan. Bitvavo accepteert Bitcoins, Litecoin en Ripple. Je dient dus jouw altcoins om te zetten in een van deze valuta.

 

 

Stap 2. Bitvavo is zeer gebruiksvriendelijk. Bij andere verkoopsites dien je binnen een aantal minuten jouw coins te hebben overgeboekt. Bij Bitvavo maakt dit niet uit. Ga naar jouw Rekening, kies voor Storten en maak jouw digitale valuta over naar Bitvavo.

Stap 3: Wanneer jouw coins op Bitvavo verschijnen kan jij ze opnemen voor euro’s. Ga hiervoor naar jouw rekening en kies daarna voor opnemen.

Bitvavo staat bekend om uitstekende service. Het is een Nederlands bedrijf, dus je kan ze gemakkelijk benaderen.

 

Optie 2 – Bitonic

bitonic_coins_kopen

 

 

 

Wij hebben goede ervaringen met Bitonic. Als je ABN, ING, SNS of BUNQ hebt dan staat het geld dezelfde dag nog op de rekening, ook in het weekend. Zit je bij een andere bank dan kan het een dag duren.

Bitonic maakt gebruik van een spreiding tussen de daadwerkelijke prijs en de prijs die jij ontvangt van Bitonic. Dus zij verdienen door de coins voor een lagere prijs van jou af te nemen.

Hoe pak je het aan?

Stap 1. Je hebt op jouw Binance account verschillende altcoins staan. Bitonic accepteert alleen Bitcoins. Je dient dus jouw altcoins om te zetten in Bitcoins.

Stap 2. Als je jouw Bitcoins verkoopt aan Bitonic dienen deze coins binnen 15 minuten een eerste bevestiging te hebben. Anders wordt de order geannuleerd. Helaas geven de exchangesites niet genoeg fee mee om ze binnen deze tijd te versturen. Wij raden je aan om de Bitcoins eerst op een online/offline wallet te zetten voordat je ze aan Bitonic verkoopt.

Stap 3. Ga vervolgens naar Bitonic en klik op verkopen.

Stap 4. Noteer je gegevens in de volgende velden.

Stap 5. Het Retour-Bitcoinadres is belangrijk om in te vullen. Mocht er namelijk iets misgaan met de transactie dan worden de coins teruggestort op het ingevulde adres. Als dit het geval is dan zal Bitonic binnen vijf minuten, nadat er een netwerkbevestiging binnen is, de coins terugsturen. Het retour-bitcoinadres is het bitcoinadres van jouw wallet.

Stap 6. Verkoop het voor jou wenselijke aantal Bitcoins. Daarnaast is het aanbevolen om een hoge miners-fee te gebruiken om zodoende er voor te zorgen dat de Bitcoins zo snel mogelijk bij Bitonic aankomen.

 

Optie 3 – LiteBit

lite_bit_litebit_kopen_coins

 

 

 

Heb jij geen zin om je coins eerst over te zetten naar Bitcoins, dan kan je kijken of Litebit wellicht jouw altcoins inneemt.

Stap 1. Log in op je Litebit account of maak een account aan.

Stap 2. Ga in Litebit naar Mijn Wallet toe. Kijk hier welke coins je daar wil ontvangen en wat het walletadress daarvan is. Kopieer deze.

Stap 3. Stuur vanaf de exchangesite jouw coins naar je Litebit wallet.

Stap 4. Als Litebit de coins heeft ontvangen kan je via je Mijn Wallet op verkoop klikken. Vervolg de stappen en het geld staat binnen enkele dagen op je rekening.

 

Optie 4 – De Bitcoin pinautomaat

Het verkopen van Bitcoins m.b.v BitAccess:

  • Het werkt met behulp van je smartphone.
  • Begin door op het pinautomaat jouw telefoonnummer in te toetsen.
  • BitAccess zal je een verificatie code sturen per SMS.
  • Je geeft vervolgens aan hoeveel Bitcoins je wil verkopen. Je scant de QR-code op het scherm wat wordt weergeven.
  • Wanneer de pinautomaat jouw Bitcoins heeft ontvangen. Dan komt jouw cash eruit.

Op deze Bitcoin-map kan je de Bitcoin pinautomaten vinden onder de tag “Bitcoin ATM”. Je kan daar overigens ook vrijwel elke fysieke locatie vinden in Nederland waar bitcoins geaccepteerd worden!

MUST HAVE EXCHANGE

Top exchange met veel aanbod en goed volume

10% EXTRA CRYPTO (VANAF 100$)

coinbase_coins_kopen

Digital Ocean $10 GRATIS aan VPS!

digitalocean-vps-masternode

KOPEN MET iDEAL

cryptotech-investments-partner

BESTE ALTCOIN EXCHANGE

binance_exchange_goed

Vertalen/Translate

MUST HAVE EXCHANGE

UPCOMING COIN/TOKEN EXCHANGE

Kucoin_logo_exchange_airdrops

KOPEN MET iDEAL

HIGHEST VOLUME EXCHANGE

Binance_cryptocurrency_exchange_foto_coinbaas