Coinbaas
Home » Nieuws & Artikelen – Cryptocurrency » De psychologie van de zeepbel

De psychologie van de zeepbel

De opmars van de bitcoin lijkt amper te stuiten. Steeds meer mensen willen erin investeren. Hebben we dan niets geleerd van het verleden?

‘Mensen denken dat ze slimmer zijn dan anderen.’

Toen in 1634 de waarde van de tulpenbollen bij ons begon te stijgen, roken talloze goudzoekers hun kans. De exploderende vraag vertaalde zich in een exploderende waarde, die in 1637 plotseling instortte. De tulpenmanie wordt vaak omschreven als de eerste gedocumenteerde zeepbel.

Gebeurt vandaag met de bitcoin exact hetzelfde? Vandaag brak de koers door de grens van 15.000 dollar, en behaalde hij zelfs op sommige handel sites de 16.000 dollar.

Er ontstaat “selffulfilling prophecy”. Mensen die de bitcoin kochten, zien in die hogere koers het bewijs dat ze gelijk hadden. Dat trekt nieuwe geïnteresseerden aan, en nu zelfs financiële instellingen.’ Wat de koers opnieuw omhoog stuwt.

Zo snel als de bitcoin stijgt, zo snel kan hij ook dalen. Zeepbel angst en volatiliteit zijn enkele begrippen die we steeds vaker tegen komen. Enkele uren nadat de 10.000 dollar mijlpaal werd gehaald zakte hij met 20%. De volatiliteit van de bitcoin is gigantisch. Er kan een concurrerende munt opkomen. Of overheden kunnen beslissen om er een ‘stokje voor te steken.’ Een daling gebeurt al snel. Net zoals met de tulpenbollen toen. Er ontstaat snel een gevoel als FUD (Fear, Uncertainty and Doubt).

Hoe sneller de koers zakt, hoe meer mensen zullen zeggen: zie je wel, het was een zeepbel! Dat heb ik altijd gezegd.

Maar wat denken wij coinbazen? De totale marketcap is afgelopen 2 weken met 220 miljard gestegen tot vandaag 7 december 420 MILJARD! Dat is allemaal nieuwgeld. Cryptocurrency is de toekomst. De overheid zal het straks moeten reguleren, want er is geen weg terug. Dit zorgt voor stabiliteit en meer vertrouwen. Ja, wij denken dat de markt nu ongezond stijgt en er een flink klap zal gaan komen. En de mensen die bovenaan de piek hebben gekocht, zullen verlies maken.

Maar helemaal voor altijd klappen? Nee.

 

Bitcoin-zeepbel-begrijpen-structuur-bitcoi-eth-xrp-zeepbel

 

Join onze groepen op Telegram voor updates, analyses en speculaties!

 

24/7 Marktupdates kanaal

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
                    24/7 update channel!

 

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
24/7 groepsgesprek. Geen gezeik allemaal rijk groep!

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!

PARTNER

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.