Coinbaas
Home » De Elliot Wave theorie

De Elliot Wave theorie

95 jaar geleden werd de Elliot Wave theorie ontwikkelt door Ralph Nelson Elliot. Volgens de theorie, die gebaseerd is op de psychologie en emoties van beleggers/investeerders, kan je de markt opsplitsen in duidelijke “waves” ofwel “golven”. Dit zowel in een neerwaartse als in een opwaartse trend. De waves worden gebruikt door technische analisten om een exacte duiding van regio’s aan te geven waar de prijs hoogstwaarschijnlijk zal omdraaien in richting. Met de Elliot wave theorie is het om toppen en bodems van de koers te voorspellen.

De Elliot wave theorie

Er zijn twee soorten golven: impuls en correctie. Impulsgolven bestaan uit 5 koersbewegingen. Wanneer de golf van grotere mate omhoog is, zijn omhooggaande golven impulsief en zijn afnemende golven correcties. Wanneer de golf met de grotere graad naar beneden is, zijn de impulsgolven laag en zijn de corrigerende golven omhoog. Impulsgolven bewegen met de grotere trend. Corrigerende golven bewegen tegen de grotere golf. Zie onderstaande afbeelding:

elliot

 

Elliott volgt hier het wetenschappelijk principe:” what goes up must come down.” Doorgaans zal dit bestaan uit drie golven en deze worden gelabeld als A, B en C. Wat daarbij ook belangrijk is, is te weten dat dit golfpatroon ook in grotere golven voorkomt. In golven die letterlijk elke maanden kunnen beslaan! Als Coinbaas zal je dus goed moeten kijken naar welk timeframe je kijkt. Iedere golfbeweging kan in zich weer kleinere golfbewegingen bevatten. In een opwaartse trend is golf (wave) 1 de opwaartse beweging. golf 2 is de neerwaartse trend, golf 3…etc.

In de neerwaartse beweging is de eerste neerwaartse beweging golf A. Golf B is de opwaartse beweging binnen de daling. De laatste dalende beweging is golf C.

 

ELLIOT

 

 

Drie regels

Omdat het tellen van golven subjectief kan gebeuren, zijn er drie regels waarmee je rekening moet houden indien je de Elliott Wave theorie gebruikt.

  • Bij de grote impulsgolf kan golf 3 nooit de kleinste zijn. Doorgaans is golf 3 de grootste beweging van de impulsbeweging.
  • Golf 2 bij de impulsbeweging kan nooit verder teruggaan dan het beginpunt van golf 1.
  • Het beginpunt van golf 4 kan nooit lager zijn dan het eindpunt van golf 1.

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!