Coinbaas
Home » Exchanges

Exchanges

Een Exchange is de plek waar je Coins & Tokens met elkaar kan wisselen door een vraag en aanbod markt. 95% van alle Exchanges werken met een intern systeem waarmee je de Coins / Tokens kan verhandelen. Deze “transacties” zijn dus ook niet terug-te-vinden op de Blockchain.

De grotere Exchanges zullen je Coins / Tokens daarom “offline” bewaren i.v.m. de veiligheid van je cryptovaluta.

Op een Exchange kan je gemakkelijk tegen de beste prijs je Bitcoins omzetten in een van de altcoins die jij wilt.

Dit moet je weten over een exchange

  • Het is altijd veiliger om een eigen Wallet te gebruiken indien je van plan bent Coins / Tokens langer te bewaren. Bij een Exchange ben je niet in het bezit van een private key.
  • Houdt rekening met het versturen van je Crypto.
    Zorg altijd dat je de juiste Coins / Tokens naar het JUISTE adres stuurt! Check het 2x, 3x, desnoods 4x.
  • Elke Exchange werkt eigenlijk met Bitcoin als hoofd betaalmiddel. Diverse Exchanges bieden echter ook Ethereum en/of Tether markten aan. Op deze markten is dus Ethereum of Tether het “hoofd betaalmiddel”.
  • Gebruik altijd 2-FA!

Je kan op een Exchange gemakkelijk je portfolio spreiden (risico management), maar is ook zeer zeker geschikt om actief te handelen (day trading).

 

Verschillen in Exchanges

Elke exchange heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Ook het visuele ontwerp van de exchange en hierbij het gebruikersgemak verschilt van exchange tot exchange. Denk hierbij aan de algehele ‘interface’ van de exchange zelf maar ook aan de diverse grafieken / charts en de mogelijkheid om deze in te configureren met indicatoren.

Dan nog eens diverse beveiligingseigenschappen en verificatie vereiste en het maakt het al een complex verhaal.

Welke Exchange is nou het best? Of welke moet ik in ieder geval NIET gebruiken?

De grootste verschillen tussen de exchanges zit voornamelijk in het aanbod dat zij hebben van de diverse cryptocurrency. Het aanbod van de cryptocurrency bepaald veelal de keuze van de exchange voor de ervaren crypto trader. Tevens is het volume van de Exchange en de beveiliging ook doorslaggevend.

 

Zorg dat je op Binance, Huobi, Kucoin en Cryptopia een account hebt. Op deze exchanges staat 98% van de coins en tokes die jij wilt hebben. 

 

 

binance affiliate program

BINANCE EXCHANGE

binance_exchange_goed

Nieuwsbrief