Coinbaas
Home » Wat is nou de beste Exchange?

Wat is nou de beste Exchange?

Er zijn diverse websites te vinden waar je als beginner kunt beginnen met het handelen in cryptocurrencies. Zo’n plek wordt een exchange genoemd. Maar welke exchange is nou het beste? De verschillende exchange en trade platforms hebben ieder een eigen manier van bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel Amerikaanse dollars één Bitcoin waard is of hoeveel Ethereum één Bitcoin waard is of andersom. Op de website van de grootste exchange Binance kun je heel gemakkelijk filteren en krijg je meteen de informatie die je nodig hebt. Zo zijn er meer dan 450 verschillende cryptocurrency (altcoins)!

Op een Exchange kan je gemakkelijk tegen de beste prijs je Bitcoins omzetten in een van de altcoins die jij wilt.

Wat is in de mening van Coinbaas.com de Beste exchange?

Zorg dat je op Binance een account hebt. Op Binance staan 99.9% van de coins en tokes die jij wilt hebben. Dit is in onze review de beste en meest gebruikte exchange!

binance exchange

Dit moet je weten over een exchange

  • Het is altijd veiliger om een eigen Wallet te gebruiken indien je van plan bent Coins / Tokens langer te bewaren. Bij een Exchange ben je niet in het bezit van een private key.
  • Houdt rekening met het versturen van je Crypto.
    Zorg altijd dat je de juiste Coins / Tokens naar het JUISTE adres stuurt! Check het 2x, 3x, desnoods 4x.
  • Elke Exchange werkt eigenlijk met Bitcoin als hoofd betaalmiddel. Diverse Exchanges bieden echter ook Ethereum en/of Tether markten aan. Op deze markten is dus Ethereum of Tether het “hoofd betaalmiddel”.
  • Gebruik altijd 2-FA!

Je kan op een Exchange gemakkelijk je portfolio spreiden (risico management), maar is ook zeer zeker geschikt om actief te handelen (day trading).

De grotere Exchanges zullen je verschillende Coins & Tokens daarom “offline” bewaren i.v.m. de veiligheid van je cryptovaluta.

Verschillen in Exchanges

Elke exchange heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Ook het visuele ontwerp van de exchange en hierbij het gebruikersgemak verschilt van exchange tot exchange. Denk hierbij aan de algehele ‘interface’ van de exchange zelf maar ook aan de diverse grafieken / charts en de mogelijkheid om deze in te configureren met indicatoren.

Dan nog eens diverse beveiligingseigenschappen en verificatie vereiste en het maakt het al een complex verhaal.

Welke Exchange is nou het best? 

De grootste verschillen tussen de exchanges zit voornamelijk in het aanbod en volume dat zij hebben van de diverse cryptocurrency. Het aanbod + volume bepaald veelal de keuze van de exchange voor de ervaren crypto trader. Het grootste aanbod en hoogste volume is afgelopen twee jaar (sinds 2018) het hoogst op Binance.

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!