Coinbaas
Home » Fundamentele analyse » Handelen of Investeren

Handelen of Investeren

Investeren, handelen of combineren?

Je hebt geïnvesteerd of wilt nog investeren in crypto en bent bereid om daarnaast wat meer Bitcoin, Ethereum of USD-Tether te genereren. Het handelen op de cryptocurrency markt kost tijd, moeite en veel zenuwen. Naast het volgen van de koersverloop zul je ook fundamenteel onderzoek moeten verrichten. Hoe dit mogelijk is kan je hier teruglezen.

investeren-cryptocurrency-geld-rijk-worden-bitcoin-ethereum
Investeren in cryptocurrency kan al vanaf 2009. Bitcoin als voorganger van de zogehete alt-coins.

Rendement behalen 

Investeerders (in cryptocurrency) willen rendement behalen en stellen een structuur op voor verschillende termijnen: korte, middellange of lange termijn. Onderdelen die in je structuur van investeren verwerkt kunnen zijn:  je winst veilig stellen en op een gegeven moment de markt volledig analyseren en je investeringen (her)overwegen. Op deze manier ontwikkel je een strategie zonder elke dag actief te traden.

Daartegenover, staat het actief traden op de markt. Traden is op verschillende manieren mogelijk en er zijn vele soorten traders, positietraders, swingtraders, daytraders etc.

Traden op de alternatieve cryptomunten is het inspelen op een verandering van een koers van een cryptovaluta. De bekendste markten om op te handelen op dit moment zijn de Bitcoin /BTC en de Ethereum /ETH markten. Hierop kan je doormiddel van het hebben van BTC of ETH in je wallet, een willekeurige cryptomunt aanschaffen.

Traden op de Alt market wordt gezien als het genereren van meer bitcoins. Je koopt dus een zogeheten altcoin en verkoopt deze wanneer je winst of verlies hebt. Dit zelfde kan natuurlijk worden gedaan als je meer Ethereum wilt genereren. Er zijn verschillende vormen van traden, zo is er bijvoorbeel de take profit mogelijkheid waar je na een bepaalde percentage genoegen neemt met de winst in BTC of ETH. Zo genereer je langzaam maar zeker meer BTC of ETH en ben je gefocust op het ‘market’ spel.

binance-exchange-bitcoin-ethereum-geld-verdienen-cryptocurrency-digitaalgeld

We traden op de alt markets via een exchange. Exchanges zijn er in alle soorten en maten echter traden wij op een exchange genaamd Binance. Het voordeel van deze exchange is de flexibiliteit en de vrijheid van deze exchange. Alsmede het aanbod van de diverse cryptocurrency en tokens. Tevens is het volume hier altijd zeer hoog. Binance heeft een grote community en groeit langzaam uit tot een van de grootste handelsplatformen van de wereld. Op Binance is de “standaard markt” de Bitcoin (BTC) markt. Ook valt hier te traden op de ETH, USDT en BNB (Binance coin) markten.

Hiernaast is is het mogelijk naar wens Bitcoins te traden met US dollar Tether. USD Tether is een cryptcurrency die gerelateerd/gebonden staat aan de Dollar (USD) en varieert van 0.98$ tot 1.04$.

Mocht je Altcoins “long term” (lange termijn) willen behouden, dan zijn er een aantal manieren om deze aan-te-schaffen. Het mogelijk om een software wallet te downloaden of een hardware wallet aan-te-schaffen en de coins/tokens direct te kopen via Bitonic of Bitvavo

 

 

Join onze groepen op Telegram voor updates, analyses en speculaties!

24/7 Marktupdates kanaal

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
                    24/7 update channel!

 

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
24/7 groepsgesprek. Geen gezeik allemaal rijk groep!

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!