Coinbaas
Home » Ichimoku Cloud

Ichimoku Cloud

Als eerste raad ik je aan om de ichi cloud op crypto instellingen te zetten, deze staat standaard op stocks. Die sluiten elke dag. Crypto gaat 24/7 door.
Ichi instellingen van crypto: 20, 60, 120, 30

Ichimoku Kinko Hyo (IKH) is een indicator die aankomend price momentum voorspelt, met daarbij behorende aankomende support en resistance areas.

Ichimoku Kinko Hyo

Kijun Sen; Blauwe lijn; Word ook de standaard lijn genoemd, deze wordt berekend door het gemiddelde te nemen van de Highest High en de Lowest Low voor de afgelopen 26 periodes.

Tenkan Sen; Rode lijn; Word ook de omkeerlijn genoemd en is gebaseerd op het gemiddelde van de Highest High en Lowest Low voor de afgelopen 9 periodes.

Chikou Span; Groene lijn; Dit is de ‘lagging’ line. Dit is de sluitingsprijs van de dag 26 periodes geleden.

Senkou Span; Oranje lijnen; De eerste Senkou lijn is berekend door het gemiddelde van Rood en Blauw en is 26 periodes vooruit geplot. De tweede Senkou lijn is bepaald door het gemiddelde van de Highest High en Lowest Low van de afgelopen 52 periodes en is 26 periodes vooruit geplot.

Ichimoku Kinko Hyo indicators

Hoe trade je hier nou mee ?

Senkou- Als de prijs boven de Senkou is, geldt de bovenste lijn als eerste support, en de tweede lijn als tweede supportlevel. Wanneer de prijs onder de Senkou lijn is, geldt de onderste lijn als eerste resistance en de bovenste lijn als tweede resistance level.

Kijun Sen- Deze geldt als een indicator voor de aankomende prijs movement. Als de prijs hoger is dan de blauwe lijn kan deze zijn stijging voortzetten, wanneer de prijs onder de blauwe lijn is kan die blijven zakken.

Tenkan Sen- Dit is een indicator van de markttrend. Als de rode lijn omhoog of omlaag gaat geeft dit aan dat de markt trending is. Wanneer de lijn horizontaal beweegt geeft dit aan dat de markt ranging is.

Chikou span- Als de groene lijn de prijs omhoog crosst is dat een buy signal, andersom is dit een sell signal.

Ichimoku Kinko Hyo example


JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!