Coinbaas
Home » ICO’s » Een ICO analyseren

Een ICO analyseren

Een ICO analyseren

We kennen allemaal de verhalen van beleggers die rijk werden met investeringen in Bitcoin of Ethereum.

 

Maar hoe vind jij nu de volgende mega winnaar tussen de vele nieuwe Tokens die dagelijks op de markt komen? 

 

De meeste nieuwe Tokens komen op de markt via een ICO. Elke dag wordt je dood gegooid met nieuwe ICO’s waar je in kan investeren. Maar weinig van deze ICO’s worden echt een succes. Er zijn zelfs grote ICO scams geweest, waarbij investeerders al hun geld zijn kwijtgeraakt.

 

Coinbaas geeft jullie een handleiding hoe je een ICO kan analyseren op mogelijk succes. Hiervoor hebben wij een aantal punten op een rij gezet waar je naar moet kijken. 

 

1.Het Idee

De meeste ICO’s hebben een product voor ogen. Is dit product vernieuwend? Is het product uniek? Is het product haalbaar? De meeste nieuwe crypto’s die gelanceerd worden, zijn niet meer dan een idee. Je betaalt voor een business plan. Ideeën zijn mooi, maar het draait natuurlijk allemaal rond uitvoering. Maak je eerste selectie door enkel te investeren in crypto’s die op zijn minst een minimum viable product op de markt hebben. 

 

2. Het Team 

Op de site van de ICO staat altijd het team. Zoek deze personen op, op LinkedIn. Bekijk welke achtergrond ze hebben. Apple had Steve Jobs, Amazon heeft Jeff Bezos en Facebook wordt geleid door Mark Zuckerberg. Het succes van een crypto valt of staat met de mensen erachter. Zijn dit betrouwbare mensen met een duidelijke visie en realiseren ze de doelstellingen die eerder werden gesteld? 

 

3. Analyse van de ‘Whitepaper’

De ‘Whitepaper’ is een document dat eigenlijk het totale concept omvat. Lees dit document erg kritisch. Soms klinken nieuwe projecten nog zo leuk op papier, maar zit er ook daadwerkelijk toekomst in op economisch en maatschappelijk perspectief ? Stel jezelf vragen als: zou ik dit daadwerkelijk gebruiken, op welk termijn is het idee te verwezenlijken? 

 

4. Professionaliteit 

Aan de professionaliteit van het concept is vaak al een goed oordeel te halen. Komt het team beloftes na, worden deadlines gehaald, hoe zit de roadmap in elkaar, maar ook een verzorgde vormgeving toont aan met wat voor concept je te maken hebt.

 

5. Het aantal ‘bonus’ Tokens

Vaak zie je bij nieuwe ICO’s dat ze veel gratis Tokens weggeven. Dit klinkt natuurlijk heel interessant. Maar niets is gratis in deze wereld. Als voorbeeld: Een ICO verkoopt tokens voor 10 dollar cent per stuk. Investeerders krijgen 20% bonus bij aankoop. In totaal haalt deze ICO 15 miljoen dollar op, wat gelijk staat aan 150 miljoen tokens. Hierbij komen er 30 miljoen tokens (20%)  bij die gratis worden weggegeven. 180 miljoen Tokens met een marketcap van 15 miljoen. De Token heeft dus niet een waarde van 10 cent, maar 8,3 cent.  

 

6. De Token structuur 

Kijk goed naar de structuur van een Token. Hoeveel Tokens zijn er momenteel en hoeveel kunnen er in de toekomst bijkomen? Het is namelijk belangrijk dat het aantal Tokens schaars is en de inflatie van nieuwe Tokens beperkt wordt gehouden. 

 

7. Concept + prototype

Bekijk de laatste ontwikkelingen via bijvoorbeeld de Github pagina van het project.

Is er al software af? Is het idee haalbaar binnen het gestelde termijn wat staat aangegeven in de ‘Whitepaper’? Is er al een wallet voor de Token?

Wanneer denkt het team een Alpha versie (eerste proef model) af te hebben? De waarde van de Token zal veelal gebaseerd zijn op de vooruitgang in de ontwikkeling van het gehele concept. Kijk goed of het überhaupt haalbaar is in eerste instantie!

 

8. Verhandelbaarheid / Liquiditeit van de Token

Wanneer zal de Token op een Exchange (bijvoorbeeld Binance) komen? De (speculatieve) waarde van de Token hangt veel samen met de verhandelbaarheid van de Token, Als grote (rijke) invloed hebbende Exchanges’s de Token “list” dan is dit 95% van de keer positief voor de algehele waarde.

 

 

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!