Coinbaas
Home » ICO’s » Wat is een ICO?

Wat is een ICO?

“ICO” staat voor Initial Coin Offering.

Een veelgebruikte term voor ‘crowdfunding’ projecten. Nieuwe ondernemingen gebruiken cryptocurrency en Blockchain voor het financieren van hun projecten. Ze laten het publiek door middel van Euro/Dollar (FIAT), Bitcoins of Ethereum investeren in hun project. Tevens is het ook mogelijk bij veel nieuwere ICO’s om met andere cryptovaluta te betalen tijdens het koop moment van de ICO.

 

In ruil voor je investering krijg je een nieuwe Token oftewel coin. Je kan het vergelijken met het kopen van aandelen in een bedrijf.  

 

Deze nieuwe cryptocurrency worden in de meeste gevallen gemaakt door middel van een ‘smartcontract’ op een Blockchain. Het meest toegankelijke platform hiervoor is Ethereum. Sinds de komst van het Ethereum platform in 2015 is het aantal cryptocurrency enorm gestegen. In ongeveer 2 jaar is het aantal ruim verdubbeld en uitgegroeid boven de 1300 verschillende cryptoparen.

 

We hebben goede en slechte ico’s meegemaakt. Kijk uit voor scams en zorg altijd dat je op de correcte link van de ICO zit. Controleer alles en dubbel check alles. Neem de tijd voor het maken van je investering.

 

Het aantal cryptocurrency’s op dit moment: 922 daarnaast 454 zogehete “assets” oftewel tokens.

 

 

 

MUST HAVE EXCHANGE

Top exchange met veel aanbod en goed volume

10% EXTRA CRYPTO (VANAF 100$)

coinbase_coins_kopen

Digital Ocean $10 GRATIS aan VPS!

digitalocean-vps-masternode

KOPEN MET iDEAL

cryptotech-investments-partner

BESTE ALTCOIN EXCHANGE

binance_exchange_goed

Vertalen/Translate

MUST HAVE EXCHANGE

UPCOMING COIN/TOKEN EXCHANGE

Kucoin_logo_exchange_airdrops

KOPEN MET iDEAL

HIGHEST VOLUME EXCHANGE

Binance_cryptocurrency_exchange_foto_coinbaas