Coinbaas
Home » Wat is technische analyse

Wat is technische analyse

Technische Analyse is een manier om koerspatronen te bepalen.

Je projecteert het verleden van een koers om de toekomstige koers te schatten”

technische-analyse-cryptocurrency-bitcoin-ethereum-foto-cryptoEen onderdeel van Technische Analyse (afgekort TA) wordt ondersteund doormiddel van support, resistentie en trend lijnen. Dit zijn de basis richtlijnen binnen TA.

Ook is het mogelijk om op de grafiek door middel van bepaalde studies te achterhalen wat de koers gaat doen. Deze studies halen hun voorsprong uit wiskundige formules, die doormiddel van analyse op de patroon en in grafieken uit het verleden zijn toegepast zodat er een minimale vorm van duidelijkheid wordt gecreëerd op een manier die exact is. Deze studies vormen samen de indicatoren en patronen.

Op de Cryptocurrency markt ervaren we een koers die meer volatiel is dan de algemene beurs of bij de bekende valutahandel (forex). Bij het aflezen van een koers wordt vaak gebruikgemaakt van het maken van een technische analyse, maar dit alleen is niet genoeg.Technische Analyse is een vak apart & zeer complex. Coinbaas helpt je een goede basiskennis te vormen.

 

Simpele voorbeelden van Technische Analyse met de EMA indicator.

De EMA-lijnen laten de gemiddelde koerstrend zien.

Hieronder volgen er 3 voorbeelden over de EMA.

  • De gele lijn op de koers is de 7 dagen exponential moving average. Dit geeft het exponentieel groeiende gemiddelde weer over de afgelopen 7 dagen.
  •  De paarse lijn op de koers is de 25 dagen exponential moving average. Dit geeft het exponentieel groeiende gemiddelde weer over de afgelopen 25 dagen.
  •  De rood/roze lijn op de koers is de 99 dagen exponential moving average. Dit geeft het exponentieel groeiende gemiddelde weer over de afgelopen 99 dagen.
LTC-EMA-Technische-analyse-crypto
De LTC/USDT koers op binance, geeft de gele EMA op 7 dagen een lichtelijk dalende koers weer. Naar verwachting volgens de EMA zal deze koers verder dalen.

 

Technische-analyse-cryptoETH/btc-emaDe ETH/BTC koers op binance, geeft de gele EMA op 7 dagen een stijgende koers weer. Deze koers zal volgens de EMA’s op meerdere timeframes stijgen aangezien alle drie de EMA’s omhoog wijzen.

 

Technische-analyse-crypto-btc/ven

De VEN/BTC koers op binance, geeft de gele EMA op 7 dagen een stabiele koers weer. De laastste kandelaar is overtuigend en naar verwachting zal de koers gaan stijgen.

Indicatoren en Patronen reageren vele male anders op de cryptocurrency markt vergeleken met bijvoorbeeld de algemene beurs. Zo kan het gebruik maken van een indicator op een korte tijdsframe, van bijvoorbeeld vijf minuten of één minuut een overzicht geven op korte termijn. Hier kan je take-profits op traden.

Meer voorbeelden van indicatoren staan hier.

Hiernaast hebben we meerdere vormen van koerspatronen.

Winst maken met Technische Analyse

De percentages winst die te behalen is op de alt-coins fluctueren over het algemeen meer dan de top 10 coins. Dit is omdat het marktaandeel minder geld bevat. Dus bij een pomp/pump kan die meer en sneller stijgen dan een ‘high cap’ coin/token. Bij een dump kan de ‘lowcap’ altcoin weer snel dalen. Meestal zullen bij correcties de investeerders van deze alt-coins zich werpen op de top 20~  coins. Aangezien hier groter geld inzit en veel mensen dit als lange termijn valuta’s beschouwen.

Op Coinbaas kan je vrij gemakkelijk kennis maken met een aantal simpele patronen waarop je moet letten bij het maken van een analyse.

Mocht je alleen willen investeren voor midden of lange termijn dan zul je voor verduidelijking ook een technische analyse moeten bekijken of maken zodat je overzicht krijgt van je investering.

cryptocurrency-technische-analyse-kompas-begrijpen-TA-FANa het begrijpen (of leren te begrijpen) van Technische Analyse wordt het pas interessant, aangezien niet alles in ons universum kan worden voorspelt door wiskundige berekeningen.

Fundamentele Analyse oftewel FA schat de kansen op slagen van een project. Hiernaast wordt ook gebruikgemaakt van een psychologische analyse oftewel PA, hier wordt gekeken naar visie en doelstellingen van investeerders en traders; hier kijken we op zowel korte als lange termijn, globale acceptatie van de cryptovaluta en de belangstelling van een gedecentraliseerde financiële instrument.

Het maken of begrijpen van technische analyses omtrent de indicatoren en patronen kan je voor jezelf bepalen of je je cryptovaluta’s langer ‘hold’ of verkoopt met winst of verlies. Het spotten van een trendomkering kan je later winst opleveren.

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!

NIEUWSBRIEF


SELECT LANGUAGE

BINANCE EXCHANGE

binance_exchange_goed

Nieuwsbrief