Coinbaas
Home » Wat is technische analyse » Richtlijnen TA

Richtlijnen TA

Wat moet je minimaal weten van Technische Analyse?

Drie basisprincipes die je MOET snappen voor je verder gaat met Technische Analyse.

1. Support niveau 

 

Bij de technische analyse zijn er verschillende steunpunten. Het support niveau laat zien wat het ondersteuningsniveau is van de coin. Het gaat hier dus om een horizontaal niveau waar de prijs niet doorheen lijkt te kunnen breken, terwijl de koers vaker tijdens het koersverloop dit punt heeft aangeraakt. Dit punt wordt door traders gesymboliseerd als het punt waar er geen verlies gemaakt kan worden, vanwege het steunpunt van de koers.

 

 

2. Resistance niveau

 

 Het resistance niveau oftewel weerstandsniveau is een hoog horizontaal niveau op de koers waar de prijs niet doorheen lijkt te kunnen breken.

 

 

Het interessante van support & resistance is het feit dat zodra deze niveaus worden doorbroken ze vaak omslaan.

 

Een gebroken resistance niveau kan dan omslaan in een nieuw support niveau (voorbeeld hieronder), uiteraard is het ook andersom mogelijk!

support_resistance_retest

 

 

Tip: Hoe langer een resistance of support standhoudt, hoe sterker deze is.

 

 

3. Trendlijn

Trendlijnen kunnen gebruikt worden bij het bepalen van de algemene richting of trend van de prijs. Door een trendlijn te tekenen kan je bepalen of het verstandig is om een Coin / Token te kopen of verkopen.

Trendlijnen kunnen bovendien ook gebruikt worden voor het identificeren van een potentiële bounce wat een aantrekkelijk moment is om een positie in te nemen.

(meer info op andere pagina’s)

Trendlijnen kunnen in combinatie met andere technische indicatoren een sterke basis vormen voor het innemen van trades. Houd er rekening mee dat trendlijnen vooral de algemene beweging aangeven en dat het belangrijk is om ook andere indicatoren te gebruiken bij het innemen van een positie. Trendlijnen zijn op zichzelf (vaak) niet genoeg!

trendlijn_koers

 

 

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!