Coinbaas

Pump & Dump

Wij van Coinbaas zijn tegen de Pump & Dump tactiek! De mensen die het opzetten, stelen het geld van de mensen die te laat instappen.

Pump en Dump (P&D) is een tactiek die onder andere wordt toegepast bij cryptovaluta.

Bij een P&D zijn er meestal twee groepen betrokken.

Groep een is uren, dagen of weken bezig om een bepaalde altcoin of token zo goedkoop mogelijk op te kopen. Zodra zij voldoende van een munt hebben gekocht, proberen ze een hype te creëren rond een coin. Dit doen zij bijvoorbeeld via Facebook en bijbehorende groepen. Ook via Telegram, Twitter, Google nieuws en andere mediums wordt momentum opgebouwd. Wanneer er voldoende hype is, gaat de waarde van de munt omhoog.

De tweede groep begint nu met het kopen. Zodra de munt een bepaalde prijs heeft bereikt begint de eerste groep met massaal verkopen van de coin. De prijs zal nu enorm dalen en de mensen uit de tweede groep gaan uit paniek ook maar verkopen (panic sell). Dit doen zij vaak tegen flink verlies.

Pump and Dump (P&D) herkennen

Het is niet moeilijk om een pump and dump (P&D) te herkennen. Je ziet in de grafiek eerst dat de prijs ligt schommelt. Het daalt een beetje en stijgt hier en daar. De eerste groep is nu bezig met het inslaan van de coin. Dit proberen zij te doen zonder veel aandacht te vestigen op zichzelf.

Daarna zie je een lichte stijging in de grafiek. Mensen zijn nu flink aan het promoten. De prijs stijgt, zodra genoeg mensen ook gaan kopen, weer een stuk verder. Als de prijs hoog genoeg is, zie je de grafiek stoppen met stijgen en kleine schommelingen vertonen. Meestal worden de cryptovaluta niet in één keer verkocht door de eerste groep, maar in delen.

Als mensen hier lucht van krijgen, gaat iedereen proberen zo snel mogelijk te verkopen. De prijs daalt enorm en veel mensen zitten met verlies.

Als dit proces snel gaat, dan heet dit ook wel een “Flash” Pump & Dump. Het is vrijwel onmogelijk om hier winst mee te maken. Je bent vaak net iets te laat met instappen.

Lees hier meer van technische analyse om (eventuele) P&D’s te herkennen.

crypto pump and dump

JOIN ONZE COMMUNITY!

Voeg Coinbaas toe aan al je Social Media kanalen. Zo blijf je altijd up-to-date!

Nieuwsbrief


BESTE ALTCOIN EXCHANGE

binance_exchange_goed

RSS Blockchain Stories

  • Eventuele samenwerking tussen Ripple en SWIFT ontkent 9 november 2018
    De afgelopen dagen hebben we gezien dat de market kapitalisatie van Ripple (XRP) enorm is gestegen. Ripple nam bijna de tweede plek van Ethereum over. Deze groei was mede te danken aan het feit dat er geruchten waren ontstaan dat RippleNet en de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) plannen zouden hebben om samen te […]

REGISTREER VOOR 9€ AAN GRATIS CRYPTO!

coinbase_coins_kopen

DE BESTE TRADINGBOT!

Nieuwsbrief