Coinbaas
SafeSwap online DEX logo
Home » Nieuws & Artikelen – Cryptocurrency » SafeSwap – Jouw veilige DEX!

SafeSwap – Jouw veilige DEX!

SafeSwap is een online DeFi platform waarop je verschillende cryptocurrencies kunt swappen. Daarnaast is het via SafeSwap mogelijk om te staken en crypto te kopen met fiat in de vorm van euro’s, bijvoorbeeld via iDeal.

Waar de cryptowereld nog wel eens wordt gezien als het Wilde Westen, is het team achter SafeSwap sterk overtuigd van het belang van privacy en veiligheid voor de gebruikers. Met het SafeSwap platform heeft het team een laagdrempelig en eenvoudig swapping-protocol ontwikkeld waarbij de bescherming en veiligheid van de gebruikers voorop staat.

Wat is SafeSwap – SWAP?

SafeSwap is gedecentraliseerd handelsprotocol, ook wel decentralised exchange (DEX), gebouwd op het Binance Smart Chain network (BSC). Daarnaast is het SafeSwap protocol ook actief op het Polygon (voorheen Matic) netwerk.

De gebruikerservaring van SafeSwap kan worden omgeschreven als gemakkelijk, veilig en efficiënt. Gebruikers op SafeSwap kunnen zonder vertraging cryptocurrencies ruilen, staken en liquiditeit verschaffen in de daarvoor beschikbare Safe Vaults.

Het team achter SafeSwap

SafeSwap is opgericht door MUXE BV., een Nederlands bedrijf dat sinds begin 2018 actief is in de blockchain wereld en ervaring heeft met de ontwikkeling van verschillende blockchain gebaseerde producten.

Het team achter SafeSwap heeft een sterke overtuiging wat betreft het belang van online privacy en vrijheid. Daarnaast is het team ook bewust van de noodzaak van het teruggeven, met name op ecologisch gebied. Zo ondersteund SafeSwap verschillende milieuvriendelijke projecten, waaronder het planten van bomen in samenwerking met Ecologi.

Wat is er allemaal mogelijk met SafeSwap?

Op dit moment zijn de onderstaande functies beschikbaar via het SafeSwap platform:

  • SafeSwap Online DEX
  • SafeSwap Staking
  • Safe Vaults

SafeSwap Online DEX – Crypto kopen met iDeal

Het gedecentraliseerde handelsplatform van SafeSwap opereert aan de hand van de ‘factory smart contracts’ van Pancake Swap V2. Op deze manier worden tokens snel en veilig verhandeld, zonder vervelende vertragingen.

Daarnaast is het met de SafeSwap Online DEX mogelijk om crypto te kopen via iDeal. Dit wordt mogelijk gemaakt door de koppeling met Banxa. Wanneer je onder de functie ‘Buy Crypto’ kiest voor betalen met EUR, is het vervolgens mogelijk om iDeal te selecteren als ‘Payment Method’. Aangezien het kopen van Crypto met iDeal niet bij iedere exchange meer mogelijk is, is deze optie zeker een toegevoegde waarde.

SafeSwap Crypto kopen met iDeal

SafeSwap staking

Staken, het vastzetten van tokens voor bepaalde tijd in ruil voor een rentepercentage, is ook mogelijk via SafeSwap. Gebruikers kunnen hun SWAP tokens staken in verschillende staking pools om zo extra SWAP tokens te verdienen. Voor de staking rewards is 30% van het totale aanbod gereserveerd, wat neer komt op 300.000 SWAP tokens. Deze 300.000 SWAP tokens zijn vastgezet voor een periode van 3650 dagen, omgerekend bijna 10 jaar.

Naast het staken van SWAP tokens, is het mogelijk om tokens van andere projecten te staken via SafeSwap staking in ruil voor dezelfde tokens of SWAP tokens. Hierbij kan het aanbod aan staking pools van andere projecten op het SafeSwap platform verschillen, afhankelijke van de interesse in deze staking pools.

Deze staking pools voor andere projecten worden gratis aangeboden vanuit SafeSwap voor een standaard periode van 30 of 60 dagen. Dit initiatief vanuit SafeSwap is wederom afkomstig vanuit het geloof in een laagdrempelig en eenvoudig DeFi platform, voor zowel gebruikers als projecten die op het platform actief willen zijn. Indien de staking pool succesvol is, komt het project in aanmerking voor een langere termijn.

SafeEarn - SafeSwap staking

SafeSwap Safe Vaults

SafeSwap biedt extra beloningen voor het verschaffen van liquiditeit aan de Safe Vaults. Zo kunnen gebruikers een extra jaarlijks rentepercentage ontvangen over de verschaffing van liquiditeit aan de Safe Vaults. Deze rentepercentages voor liquiditeitsverschaffingen zijn hoger dan de rentepercentages die je ontvangt na het staken van SWAP tokens.

Geen extra fees met SafeSwap

SafeSwap maakt gebruik van het PCS2-protocol, waardoor het geen extra kosten verrekent bij het swappen van cryptocurrencies. Op de staking functie en de liquiditeitsverschaffing aan de SWAP Liquidity Pools wordt wel een klein percentage aan fees verrekend.

Welke wallets zijn gekoppeld aan SafeSwap?

Om gebruik te kunnen maken van het SafeSwap platform, is het koppelen van een online-wallet noodzakelijk. Onderstaande wallets worden momenteel ondersteund door SafeSwap:

  • MetaMask
  • TrustWallet
  • MathWallet
  • TokenPocket
  • WalletConnect
  • Binance Chain Wallet
  • SafePal

De safeSwap SWAP token kopen

De token van SafeSwap, SWAP, is uiteraard te koop via de SafeSwap DEX. De totale supply van de SWAP token is vastgesteld op 1.000.000 tokens. Er heeft geen pre-sale of private sale plaatsgevonden voorafgaand aan de lancering van de SWAP token.

Daarnaast is de SafeSwap token verkrijgbaar op de Binance Smart Chain via PancakeSwap en binnenkort ook via andere blockchains.

Ontwikkelingen rondom SafeSwap

Met de creatie van een veilige handelsomgeving voor blockchainassets als doel, heeft het team van SafeSwap grootse plannen voor de toekomst. Zo blijft de SafeSwap DEX niet alleen gefocust op het verhandelen van cryptocurrencies, maar zal ook het handelen en beheren van NFT’s hier een grote rol in gaan spelen. Het kopen en verkopen van NFT’s is mogelijk via de NFT marketplace van SafeSwap.

Daarnaast heeft SafeSwap als doel meerdere blockchain netwerken te ondersteunen in de toekomst. Op deze manier kunnen gebruikers flexibel switchen tussen de verschillende netwerken, om zo bijvoorbeeld de hoogste rentepercentages te verdienen en te profiteren van een groter aanbod aan verhandelbare tokens.

Safe NFT collectie

Een andere ontwikkeling rondom SafeSwap waar wij vol verwachting naar uitkijken is de Safe NFT collectie. Deze NFT collectie zal bestaan uit een verzameling van unieke artistieke items uit verschillende gesegmenteerde categorieën. Daarbij zullen deze NFT’s verschillende usecases hebben en passief inkomen genereren.

Van alle minted, gekochte of verkochte NFT’s in de Safe NFT collectie keert namelijk 12,5% terug naar de Safe NFT reward pool, welke wordt verdeeld onder de Safe NFT houders. Daarnaast wordt 10% van het totaal aantal SWAP tokens toegewezen aan deze reward pool. Op deze manier kan je als Safe NFT houder dus passief inkomen generen vanuit de reward pool.

Onze verwachtingen van SafeSwap

Helaas is het aantal scams en oplichtingen in de cryptowereld nog altijd groter dan gehoopt. De vraag vanuit de markt naar een veilige handelsomgeving is dan ook sterk aanwezig. Echter, aan de andere kant is vrijheid ook zeer belangrijk.

Waar het voor nieuwe crypto projecten lastig kan zijn een plek te verkrijgen op een grote exchange, geloofd SafeSwap in laagdrempelige toegangseisen. Op deze manier krijgen nieuwe, veelbelovende projecten ook een kans terwijl SafeSwap de veiligheid voor gebruikers waarborgt.

Momenteel bestaat het SafeSwap platform uit goed werkende functionaliteiten en oogt dit veelbelovend. Wanneer er meerdere pairings worden toegevoegd aan de DEX en het team blijft door ontwikkelen, is de potentie van SafeSwap groot!

Meer informatie over SafeSwap?

Meer informatie over SafeSwap en de social-media kanalen zijn te vinden via onderstaande links.

Een account aanmaken op Binance

Heb je nog geen account op Binance? Maak dan hier snel en gemakkelijk je Binance account aan!

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!