Coinbaas

De Tether coin

USDT oftewel de Tether coin.

Deze coin (tether) bestond vroeger al onder een andere naam, namelijk de Realcoin. Dit was een van de eerste altcoins samen met Namecoin en Litecoin. De concurrentie was te groot, dus besloten de eigenaren een andere richting op te gaan met een andere tactiek. Zo kwamen zij met het idee om de Tether Coin te starten. Het idee was om een Fiat op te zetten in de vorm van crypto. Het bedrijf heet Tether Limited.

Wat Tether zo speciaal maakt is dat 1 USDT altijd gelijk staat aan 1 USD (US-dollar). Dit betekent dus dat wanneer je 1000 USDT bezit, je 1000 dollar bezit. Wat is dan het voordeel hieraan? Het voordeel is dat je de USDT in een veilige wallet kunt bewaren, net zoals je andere cryptomunten. Je kunt deze munten dus online opslaan, zonder dat een bank als tussenpersoon hoeft op te treden.

Voor handelaren is het ideaal. Nemen we als voorbeeld even de Bitcoin. Als de Bitcoin ongezond stijgt en jij denkt dat hij hierna een dip gaat krijgen. Kan je ervoor kiezen om jouw Bitcoin om te zetten in Tether, zodat de waarde veilig staat. Wanneer de Bitcoin zakt kan je ze weer terugkopen met winst.

De Tether coin maakt gebruik van de Bitcoin blockchain in combinatie met de Omni layer technologie. Door gebruik te maken van het Omni platform kan Tether Limited iedere keer dat zij een storting of opname van fiat-geld ontvangen, een digitale token (USDT / EURT) uitgeven of intrekken met exact dezelfde waarde. Er zijn daarom altijd even veel Tethers uitgegeven als dat er dollars en euro’s op de fondsenrekening van de bank van Tether Limited staat. Op de website van Tether (https://wallet.tether.to/transparency) staat de huidige balans van de bankrekening(en) gepubliceerd, welke altijd 1:1 te matchen is met het aantal uitgegeven Tethers op de Omni Blockchain Explorer voor de Tether cryptocurrency.

Wanneer bedrijven Tethers accepteren als digitale valuta kan je dus betalingen uitvoeren met de veiligheid en snelheid van blockchain technologie. Op dit moment ondersteunen diverse cryptocurrency exchanges al Tethers: onder andere Bitfinex, Binance, Poloniex, Shapeshift, HitBTC en Kraken werken samen met Tether.

De veiligheid van Tether

Veel gebruikers vinden de omstandigheden verdacht. Op de community van Reddit is een heel topic te vinden. Een stuk letterlijk vertaald van Reddit:

“Er is geen contractueel recht of een andere rechts- of rechtsvordering tegen ons om uw Tethers te verliezen voor geld of om te wisselen. Wij garanderen geen recht op aflossing of omwisseling van Tethers door ons voor geld. Er is geen garantie tegen verliezen wanneer u Tethers koopt, verhandelt of verkoopt.”

Met andere woorden betekent dit dat Tether niet verplicht is om jouw euro’s of dollars terug te geven voor de USDT die jij bezit. Wanneer Tether limited hiervoor kiest kan jij als gebruiker dus alles kwijt zijn. Er wordt soms gesproken dat Tether de mogelijk naald is die de bubble kan laten barsten.

Op deze Youtube film gaan ze iets dieper in op de veiligheid van Tether: https://youtu.be/6Qo61zxrVOU

 

Join onze groepen op Telegram voor updates, analyses en speculaties!

24/7 Marktupdates kanaal

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
                    24/7 update channel!

 

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
24/7 groepsgesprek. Geen gezeik allemaal rijk groep!

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!

PARTNER

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.