Coinbaas

VeChain

VeChain is een erg interessante nieuwe speler op de markt. Het project heeft verschillende logistieke doeleinden.

Wat is VeChain?

VeChain is een logistiek toonaangevend blockchain platform voor luxe producten en data. VeChain streeft naar een zelf ontwikkeld blockchain platform gebaseerd op een ecosysteem van transparantie en gedistribueerde bedrijven.

VeChain smart chip

Zoals hierboven al vermeld ontwikkelt VeChain een blockchain met voornamelijk logistieke doeleinden. De VeChain smart chip is één van deze ontwikkelingen. Het doel van deze chip is het authentificatie proces van allerlei producten. Daarnaast geeft de chip achtergrond informatie over het betreffende product. Maar hoe werkt dit precies? Als voorbeeld nemen we een mooie merk jas. Al jaren lang worden wereldwijd gigantisch veel merken nagemaakt. Deze producten zijn voor de consument vaak niet van echt te onderscheiden. VeChain wil hier een einde aan maken door middel van de smart chip. De Chip wordt verwerkt in het product. Wanneer het product wordt gescand geeft de chip alle informatie over het product. Denk hierbij aan de echtheid van het product maar ook aan de maker, het materiaal, het land van herkomst en de productie datum. Er wordt als het ware een compleet digitaal profiel van een product gemaakt. Zoals je kunt begrijpen is dit een zeer grote ontwikkeling op het gebied van product authentificatie. Als VeChain erin slaagt om dit op te zetten, kan dit erg interessant zijn voor het complete project.

Re-branding

Deze maand staat er een grote re-branding voor VeChain op de planning. VeChain zal zijn naam spoedig veranderen in Vechain Thor. Dit gaat gebeuren op een speciaal ‘rebranding event’ in Singapore op 26 februari 2018. 

Partners

VeChain heeft al een groot aantal partners die het project steunen en de samenwerking aangaan. Hieronder zullen wij een aantal van deze partners toelichten.

Kuehne & Nagel
Vorig jaar is VEN partners geworden met ‘s werelds grootste bedrijf in luchtvrachten. Kuehne & Nagel (inkomsten: 19.98 miljard in 2016)
VeChain zal Kuehne & Nagel voorzien van supply chain management service via de blockchain.

DNV GL Group
DNV GL helpt organisaties met certificering, training, verificatie en assessments, scheepsclassificatie, energievraagstukken en technisch advies voor de olie- en gassector. De drijfveer is het waarborgen van leven, eigendommen en het milieu. Afgelopen november heeft VeChain officieel aangekondigd in zee te gaan met DNV GL groep (inkomsten: 23,3 miljard  (2015). Een team gaat zich bezig houden met het opzetten van systemen voor kwaliteitsborging (VeChain smart chip), beginnend met voedsel, drank en luxe goederen.

PWC
PwC accountants, financiële en belastingadviseurs bieden zakelijke dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingen, human resources, auditing, crisis management, performance improvement en financiële services. PwC helpt VEN om ontwikkelingen te versnellen doordat het bedrijf een wereldwijd netwerk heeft tot Zuid-Oost-Aziatische markten en strategisch advies. Daarnaast is PWC aangesloten bij 419 bedrijven uit de Fortune Global 500.

China Unicom
China United Network Communications Group Co, is een Chinese staats telecommunicatie-exploitant. China Unicom is ‘s werelds vierde grootste mobiele provider gekeken naar het aantal abonnees. VeChain zal China Unicom voorzien van supply chain management service via de blockchain.

Chinese overheid
De Chinese centrale overheid ontwikkeld plannen ter versterking van het kern-fundament van china. De technologische stad Gui’an zal gebruikt worden als ontwikkelingscentrum voor opkomende technologieën. Vechain zal nauw samenwerken om een blockchain based informatiesysteem op te zetten dat zich richt op het verzamelen, analyseren en beschermen van  administratieve gegevens.

Masternode

Deze munt is van plan om twee soorten Masternodes aan te bieden. Een autoritaire Masternode en een  economische Masternode.

Autoritaire Masternodes zijn de enige nodes die Blocks en ledger records maken. De autoritaire nodes zijn de meest bevoorrechte leden van het platform. Deze bevoegdheid wordt geleverd met een grote verantwoordelijkheid op het gebied van rekenkracht en inzet.

Economische Masternodes bieden stabiliteit voor het platform en fungeren als een verdeling van macht en bevoegdheden binnen de blockchain.

Hoe word ik een masternode?
De Autoritaire masternode is de hoogst haalbare node en ook het moeilijkst om te worden. Autoritaire Masternodes worden het hoogst beloond, maar het is belangrijk op te merken dat slechts 101 mensen zullen worden geselecteerd. Het goede nieuws is dat iedereen een economische masternode kan worden. Dit zijn de specificaties:

  • Bij 250,000 VEN is het mogelijk om je aan te melden als Authority MasterNode. Hoogst rendement
  • 150,000 VEN is vereist voor de hoogste rank in de Economy node categorie.
  • 50,000 – 149,999 VEN is de daaropvolgende categorie en zal je tot thunder node maken.
  • 10,000-49,999 VEN is een Strenght node.
  • Minder als 10,000 VEN geeft je het recht om te staken in de VEN wallet. Dit levert een kleine vergoeding op en is de minst renderende node.

VEN staat voor Vechain tokens.

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!

PARTNER

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.