Coinbaas
Home » Wallets

Wallets

Nu we het over de Blockchain hebben gehad, gaan we verder met het maken van een wallet. Om te beginnen moet je altijd de Coins / Tokens veilig in bewaring houden. Indien er een vergissing wordt gemaakt kunnen er Tokens / Coins worden gestolen. Dan zijn deze echt kwijt. Je bent zelf verantwoordelijk over de veiligheid van je coins!

Kwijt = kwijt! 

Er is geen “centrale” plaats of instantie waar je de gestolen of kwijtgeraakte coins terug kan krijgen. Het is een decentraal systeem waarin je zelf verantwoordelijk bent!

Het hebben van een goede wallet is daarom noodzakelijk. Gelukkig is het aanschaffen van een Wallet erg eenvoudig. Er zijn verschillende Wallets beschikbaar met uiteraard allemaal voor en nadelen. Om te beginnen is er een keuze tussen een hardware wallet of online / software wallet.

Maar voor we verder gaan, even een korte introductie over wat een wallet precies doet.

Net als in het alledaagse leven worden (crypto)currencies beheerd in een wallet oftewel portemonnee. Deze wallet is nodig om transacties te kunnen versturen, ontvangen maar ook om je balans simpelweg te kunnen zien. Vaak zijn mensen in de veronderstelling dat Coins of Tokens worden opgeslagen in de wallet. Dit is echter niet het geval.

Alle bestaande cryptocurrencies bevinden zich op de Blockchain. Dit is de gedecentraliseerde digitale boekhouding en vormt de basis van het complete netwerk van de Coin of Token die je bezit.

 

Elke Coin heeft zijn eigen Blockchain, niet elke Token heeft echter zijn “eigen” Blockchain!

 

De wallet is simpelweg de toegangspoort tot het netwerk en jouw persoonlijke bezit. Toch zul je zonder sleutel niet door de poort kunnen. Daarom heeft elke wallet een unieke private key.  Deze private key, of sleutel, geeft je de toegang tot je coins of tokens. Zonder deze sleutels kan je nergens bij, het is dus zeer belangrijk dat je de wallet (en de private keys die zich daarin bevinden) goed bewaart. In je wallet houdt je dus eigenlijk je “digitale sleutels”. De veiligheid hiervan is uiteraard erg belangrijk!

Niet alle Wallets kunnen dezelfde Coins / Tokens aan. Bekijk altijd goed welke Coins er bij de wallet “opgeslagen” kunnen worden. Sommige wallets kunnen meerdere coins hebben of zijn zelfs geschikt voor alle “ERC20” Tokens. Andere wallets kunnen echt maar 1 specifieke Coin aan.

 

Meer over verschillen in Coins en Tokens en ERC20

 

 

Join onze groepen op Telegram voor updates, analyses en speculaties!

24/7 Marktupdates kanaal

Telegram-groep-bitcoin-cryptocurrency-miljonairs-rijk-worden
                    24/7 update channel!

MUST HAVE EXCHANGE

Top exchange met veel aanbod en goed volume

10% EXTRA CRYPTO (VANAF 100$)

coinbase_coins_kopen

Digital Ocean $10 GRATIS aan VPS!

digitalocean-vps-masternode

KOPEN MET iDEAL

cryptotech-investments-partner

BESTE ALTCOIN EXCHANGE

binance_exchange_goed

Vertalen/Translate

MUST HAVE EXCHANGE

UPCOMING COIN/TOKEN EXCHANGE

Kucoin_logo_exchange_airdrops

KOPEN MET iDEAL

HIGHEST VOLUME EXCHANGE

Binance_cryptocurrency_exchange_foto_coinbaas