Coinbaas
dalendemarkt-wat-te-doen
Home » Nieuws & Artikelen – Cryptocurrency » Wat te doen in een Bear Market?

Wat te doen in een Bear Market?

Bear markets zijn niet de leukste tijden voor investeerders, zelfs niet voor de doorgewinterden onder ons. Wat echter niks gaat opleveren is in paniek raken en alles maar voor de prijs van dat moment verkopen. Coins die iets voorstellen zullen waarschijnlijk snel herstellen, vaporware waarschijnlijk niet snel of helemaal niet meer. Dit is dan ook de reden dat je ergens pas in moet stappen als je zelf je onderzoek hebt gedaan, in plaats van zomaar anderen te volgen. Coins die de afgelopen dagen gehyped zijn zullen dan ook de hardste klappen krijgen.

Zolang je nog vertrouwen hebt in de coin(s) die je bezit is de meest veilige optie om niks te doen. Op deze manier zal je uiteindelijk niks verloren hebben als de boel weer terug op niveau komt. Wat je ook kunt doen is je coins tijdelijk omzetten in BTC/ETH of het ‘veilige’ USDT/Tether. Nadat je ze in Tether hebt omgezet moet je een moment kiezen om de coins terug te kopen. Hiervoor moet je ongeveer inschatten wanneer het laagste punt is bereikt. Op deze manier zal je waarschijnlijk meer coins kunnen kopen dan je voor de dip had met hetzelfde geld. Het risico is echter wel dat je de golf kan missen en eindigt met minder dan je van tevoren had.

Dit is het risico van het vak.

Elke markt werkt in golven. Alles wat stijgt zal dalen, alles wat daalt zal stijgen. Elk jaar zijn er wel een aantal dips in de markt en tot nu toe is de markt er elke keer sterker uitgekomen. Er is dan ook geen fundamentele reden om te denken dat het deze keer anders is. Deze keer is niet anders. Als laatst wil ik nog de volgende quote van Warren Buffett delen.

“The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient.”

Geduld is key, ook in de cryptohandel.

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!

PARTNER

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.