Coinbaas
Home » Wat is Blockchain? » Wallets » Online wallets / Software wallets

Online wallets / Software wallets

Naast een hardware-wallet kun je ook kiezen voor een “online” of “software” wallet. Een hardware-wallet is altijd de beste oplossing betreft veiligheid van je cryptocurrency.

Online wallet

Het grote voordeel van de online wallet is gemak. Een online wallet kan beheerd worden via bijvoorbeeld een app of website. Voor vele mensen is de reden van het gebruik van een online wallet een kwestie van gebruiksgemak. Al je crypto is direct beschikbaar en transacties kunnen makkelijk en snel worden uitgevoerd. Ook is het niet nodig om je bezig te houden met het extra beveiligen van je pc. Schakel wel altijd 2FA in!

Het nadeel is dat je altijd afhankelijk ben van een derde partij die de betreffende wallet aanbied. Je kan bijvoorbeeld slachtoffer worden van een grootschalige hack.

Beste en betrouwbare online wallets

Bitvavo

Meer dan 37 verschillende cryptocurrency! Nederlands bedrijf. Kopen en verkopen met iDeal mogelijk.

Coinbase

‘s Werelds grootste en veiligste crypto aanbieder. Je kan bij Coinbase Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en spoedig ook ERC-20 tokens bewaren en kopen.

Software wallet

Vele coins of tokens bieden eigen walletsoftware aan. Deze “offline” wallets maak je aan door het installeren van software op je computer. Net als bij online wallets zitten hier voor en nadelen aan verbonden. Je zult je computer goed moeten beveiligen tegen virussen en andere malware.

Naast het beveiligen is het ook verstandig om geregeld een back-up te maken en deze veilig op te slaan. Je bent altijd zelf verantwoordelijk over de veiligheid van je cryptocurrency!

Beste en betrouwbare software wallets

Exodus – Bitcoin/Litecoin/Ethereum en vele andere cryptocurrency

Exodus is er voor zowel Windows als Mac OSX / MacOS.

Metamask – Alleen Ethereum + ERC20 Tokens

Metamask is een Google Chrome (Browser) plugin & is er voor zowel Windows als Mac OSX / MacOS.

JOIN ONZE COMMUNITY!

Stay up-to-date!

PARTNER

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.